Mertens plaatst zich vlotjes voor haar allereerste WTA-finale ooit

Koen Frans
Koen Frans
| 1 reacties
Mertens plaatst zich vlotjes voor haar allereerste WTA-finale ooit
Foto: © photonews

Elise Mertens speelt dit weekend voor het eerst in haar carrière de finale van een WTA-toernooi. In het Australische Hobart nam onze 21-jarige landgenote in de halve finale zonder problemen de maat van de Kroatische Jana Fett.

Mertens (WTA 127) nam het na haar stuntzege tegen Kiki Bertens in de halve finale van het WTA-toernooi in Hobart op tegen het Kroatische talent Jana Fett (WTA 340). Net als Mertens kwam Fett via de kwalificaties op de hoofdtabel van het voorbereidingstoernooi op de Australian Open.

Tot 3-3 in de eerste set hielden beide speelsters elkaar in evenwicht, maar dan maakte Mertens het verschil op de opslag van de Kroatische. Ze kwam 5-4 voor en pakte de eerste set op haar eigen opslag. In de tweede set kwam Fett er niet meer aan te pas. Mertens gunde haar geen enkel spelletje meer en stoomde door naar 6-0.

Door haar goede prestaties in Hobart kan Elise Mertens hoogstwaarschijnlijk niet deelnemen aan de kwalificaties voor de Australian Open. Als ze het toernooi in Hobart wint, heeft ze misschien wel nog een waterkans op een wildcard voor het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar. In de finale neemt Mertens het op tegen de Roemeense Monica Niculescu (WTA 40).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws