Gunstige loting voor Goffin op Australian Open, Darcis treft een Australiër

Redactie
| 0 reacties
Gunstige loting voor Goffin op Australian Open, Darcis treft een Australiër
Foto: © photonews

David Goffin heeft een gunstige loting gekregen voor de Australian Open. Onze landgenoot (ATP 11) neemt het in de eerste ronde op tegen een kwalificatiespeler en ook in de tweede ronde wacht een uiterst haalbare kaart.

David Goffin neemt voor de vierde keer deel aan de Australian Open. Vorig jaar schopte hij het tot de achtste finales. Dit jaar speelt hij in de eerste ronde tegen een speler die zich nog via de kwalificaties probeert te plaatsen voor de hoofdtabel. Als hij die eerste ronde wint, neemt de 26-jarige Belgische nummer één het mogelijk op tegen de 34-jarige Rus Dmitry Tursunov (ATP 408), die het in zijn eerste ronde eveneens opneemt tegen een speler uit de kwalificaties.

Steve Darcis, nummer 80 op de wereldranglijst, neemt het in Melbourne op tegen de 29-jarige thuisspeler Sam Groth (ATP 171), die een wildcard kreeg voor de Australian Open. Als Darcis zich kan plaatsen voor de tweede ronde, neemt hij het daarin op tegen de winnaar van het duel tussen de 24-jarige Argentijn Diego Schwartzman (ATP 52) en de 31-jarige Uruguayaan Pablo Cuevas (ATP 22).

Naast Darcis en Goffin, maakt enkel de 22-jarige Oostendenaar Kimmer Coppejans nog kans op een plekje in de hoofdtabel. Hij neemt het in de tweede ronde van de kwalificaties op tegen de Kazach Alexander Bublik (ATP 206). Yannick Reuter (ATP 209) werd in de tweede kwalificatieronde uitgeschakeld, terwijl Arthur De Greef (ATP 129), Ruben Bemelmans (ATP 162) en Joris De Loore (ATP 184) de eerste ronde niet overleefden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws