Goffin en Wickmayer winnen allebei een demonstratietoernooi ter voorbereiding op de Australian Open

Redactie
| 0 reacties
Goffin en Wickmayer winnen allebei een demonstratietoernooi ter voorbereiding op de Australian Open
Foto: © photonews

David Goffin en Yanina Wickmayer hebben vandaag allebei de Kooyong Classic op hun naam geschreven. Goffin klopte in de finale van dit demonstratietoernooi in Australië de Kroaat Karlovic, Wickmayer vloerde de Roemeense Cirstea.

David Goffin (ATP 11) heeft in Melbourne de Kooyong Classic gewonnen. Dat is een demonstratietoernooi ter voorbereiding op de Australian Open. Bij de vrouwen volgde Yanina Wickmayer zijn goede voorbeeld. In de finale, die door de regen tot een set werd herleid, haalde de beste Belgische mannelijke tennisser het met 7-6 (7/2) van de Kroaat Ivo Karlovic (ATP 20).

Beide mannen kunnen elkaar binnenkort opnieuw ontmoeten op de Australian Open. Daarin spelen ze mogelijk tegen elkaar in de derde ronde. De 26-jarige Goffin volgt op de erelijst zichzelf op. Vorig jaar klopte de Luikenaar in de finale de Spanjaard Feliciano Lopez. Goffin verzekerde de organisatie na afloop dat hij in 2018 voor een derde zege op rij gaat. Dat deed enkel de Amerikaan Andy Roddick (2006-2008) hem al eens voor.

Ook Yanina Wickmayer heeft de Kooyong Classic in Melbourne op haar naam geschreven. Wicky (WTA 59) versloeg in de finale van het demonstratietoernooi de Roemeense Sorana Cirstea (WTA 78). Na 21 minuten stond de 6-4 score al op het bord.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws