Elise Mertens beleeft een sprookje in Hobart: "Ik durf er niet eens aan te denken dit toernooi te winnen"

Redactie
| 1 reacties
Elise Mertens beleeft een sprookje in Hobart: "Ik durf er niet eens aan te denken dit toernooi te winnen"

Elise Mertens kan het nauwelijks geloven, maar ze speelt morgen wel degelijk voor het eerst in haar carrière de finale van een WTA-toernooi.

"Dit is ongelooflijk", glimlacht Mertens, die in haar halve finale in Hobart vlotjes de maat nam van de Kroatische Jana Fett (WTA 360). "Het is een enorme verrassing dat ik hier sta. We hadden beiden last van de wind in de wedstrijd, maar ik ben het kalmste kunnen blijven. Dat de temperatuur iets lager was, heeft me ook geholpen. Het was 'Belgisch weer'. Ik heb zeven wedstrijden moeten spelen om zo ver te geraken, maar ik ben heel gelukkig."

In de finale treft Mertens de Roemeense Monica Niculescu (WTA 40). "Ik heb nog nooit tegen haar gespeeld", bekent Mertens. "Maar ik heb wel al tegen speelsters met een gelijkaardige speelstijl gespeeld en - het mag misschien raar klinken maar - ik heb een plan. Het voordeel is dat ik niets te verliezen heb. Ik durf er niet eens denken dit toernooi te winnen. Niculescu is veel ouder, heeft veel meer ervaring en is veel beter geklasseerd. Op fysiek vlak voel ik me bovendien een beetje moe, maar op mentaal vlak sta ik heel sterk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws