Elise Mertens op een drafje naar de kwartfinale in Hobart na opgave tegenstandster

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Elise Mertens op een drafje naar de kwartfinale in Hobart na opgave tegenstandster

Elise Mertens heeft zich in het Australische Hobart geplaatst voor de kwartfinale. Onze 21-jarige landgenote kreeg in haar achtste finale weinig weerwerk van de Amerikaanse Sachia Vickery.

Welgeteld zeven minuten had Elise Mertens (WTA 127) nodig in haar achtste finale tegen de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA 135). Na één verloren spelletje gaf de Amerikaanse er immers al de brui aan. Opvallend: Mertens had Vickery ook al in de kwalificaties geklopt, maar de Amerikaanse werd als lucky loser ā€‹heropgevist in de hoofdtabel .

Eerder deze week zorgde Elise Mertens in Hobart al voor een (kleine) stunt. De 21-jarige Leuvense overleefde eerst al drie kwalificatieronden en kegelde maandag in de eerste ronde op de hoofdtabel meteen het zevende reekshoofd uit het toernooi. Mertens haalde het met sprekend gemak (6-1 en 6-2) van de Française Kristina Mladenovic (WTA 42). Die had zaterdag samen met Richard Gasquet nog de Hopman Cup gewonnen. In de kwartfinale neemt Mertens het op tegen de winnares van het duel tussen het Nederlandse topreekshoofd Kiki Bertens (WTA-22) en de Kazachse Galina Vokobojeva (WTA-310).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws