Djokovic verspeelt drie eerdere matchpunten, maar wint dan toch eerste topduel van 2017

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Djokovic verspeelt drie eerdere matchpunten, maar wint dan toch eerste topduel van 2017

Novak Djokovic heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van 28 matchen van 's werelds nummer één Andy Murray. De Serviër leek op weg naar eenvoudige zege, maar maakte het zich toch nog moeilijk in de finale van het ATP-toernooi van Doha.

Novak Djokovic (ATP 2) verloor eind vorig seizoen de leidersplek op de ATP-ranking aan zijn rivaal Andy Murray. Maar op het eerste ATP-toernooi van het seizoen in Doha heeft de Serviër revanche genomen. In de finale begon een sterke Djokovic uitstekend en pakte hij de eerste set met 6-3.

Djokovic ging in de tweede set door op zijn elan. Djokovic mocht bij een 5-4 stand in de tweede set serveren voor de match. De Serviër liep uit naar 30-0, maar dan begon de motor even te sputteren. In het langste spelletje van de match liet Djokovic drie matchballen onbenut. Het was uiteindelijk Murray die de Serviër brak.

Kwade Djokovic

In het volgende opslagspelletje waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Maar bij 40-30 sloeg Djokovic zijn racket kapot en ging het spelletje (na een eerdere waarschuwing) naar Murray. Murray serveerde de set uit en hing de bordjes in evenwicht.

Een derde set moest voor de beslissing zorgen. Tot 3-3 ging het gelijk op, daarna kreeg Djokovic drie breakpunten op de opslag van Murray. Het eerste was het goede en Djokovic liep daarna op zijn eigen opslag uit tot 5-3. Bij 5-4 mocht Djokovic opnieuw serveren voor de match. Het eerste matchpunt was deze keer het goede.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws