Nog niet in topvorm: Federer verliest op Hopman Cup een slopende partij van de Duitser Zverev

Redactie
| 0 reacties
Nog niet in topvorm: Federer verliest op Hopman Cup een slopende partij van de Duitser Zverev

Roger Federer heeft stond het voorbije halfjaar aan de kant en heeft dat nog niet helemaal verteerd. Vandaag verloor hij op de Hopman Cup in Perth zijn tweede wedstrijd sinds zijn terugkeer op het circuit.

De zeventienvoudige grandslamwinnaar, die lang out was met een knieblessure, moest tegen de Duitser Alexander Zverev (ATP 24) na een slopende partij buigen met 7-6 (7/1), 6-7 (4/7) en 7-6 (7/4). Maandag had Federer (ATP 16) met 6-3, 6-4 de maat genomen van de Brit Daniel Evans (ATP 66).

Later op de dag speelt Federers landgenote Belinda Bencic (WTA 43) tegen Andrea Petkovic (WTA 55). Daarna volgt nog een gemengd dubbelspel. Frankrijk leidt met twee zeges in groep A. Het Franse team klopte vandaag Groot-Brittannië met 3-0. Kristina Mladenovic (WTA 42) haalde het met 6-4, 5-7 en 6-3 van Heather Watson (WTA 75).

Aansluitend was Richard Gasquet (ATP 18) met 6-4, 6-2 te sterk voor Daniel Evans. Vrijdag nemen Zwitserland en Frankrijk het tegen elkaar op. De winnaar van de poule speelt zaterdag om de eindzege tegen het beste land uit groep B.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws