Wickmayer en Flipkens kennen eerste tegenstanders in 2017 en kunnen elkaar al héél snel tegenkomen

Redactie
| 1 reacties
Wickmayer en Flipkens kennen eerste tegenstanders in 2017 en kunnen elkaar al héél snel tegenkomen

Yanina Wickmayer kent haar eerste tegenstandster in 2017. Onze 27-jarige landgenote neemt het in het Nieuw-Zeelandse Aucklaund in de eerste ronde op tegen de hoger geplaatste Zweedse Johanna Larsson. In de tweede ronde wacht dan eventueel Kirsten Flipkens.

Yanina Wickmayer (WTA 51) neemt het komende week in de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland op tegen de Zweedse Johanna Larsson (WTA 50). Dat wees de loting vandaag uit. Het wordt het derde duel tussen de 27-jarige Wickmayer en de één jaar oudere Zweedse. Zowel in 2015 in de Japanse hoofdstad Tokio als dit jaar in het Mexicaanse Monterrey trok Wickmayer aan het langste eind.

Wickmayer boekte bovendien in het verleden al knappe resultaten in de seizoensopener in Nieuw-Zeeland, traditional haar voorbereiding op de Australian Open. In 2010 won ze het toernooi, in 2011 en 2013 was ze er telkens verliezend finaliste. Vorig jaar nam ze niet deel. In de tweede ronde volgt een mogelijke confrontatie met Kirsten Flipkens (WTA 65), op voorwaarde dat de top twee van het Belgische vrouwentennis zich weet te kwalificeren. De dertigjarige Flipkens moet dan in de openingsronde voorbij het Kroatische achtste reekshoofd Ana Konjuh (WTA 48) zien te geraken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws