An-Sophie Mestach wil via crowdfunding opnieuw de top-100 bereiken: "Ik zit terug goed in m'n vel"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
An-Sophie Mestach wil via crowdfunding opnieuw de top-100 bereiken: "Ik zit terug goed in m'n vel"
Foto: © photonews

An-Sophie Mestach begon vorige maand met een crowdfunding om haar carrière nieuw leven in te blazen. De beloftevolle tennisster is immers weggezakt naar de 218e plaats op de WTA-ranking.

"Het grote geld krijg je daardoor niet bij elkaar", zegt de 22-jarige An-Sophie Mestach aan Tenniskrant. "Met wat er tot nog toe is binnengekomen, kan ik toch al een tijdje verder. Bovendien was die crowdfunding vooral belangrijk als signaal: er is immers nood aan extra budget."

"Als je in de top-100 staat, dan verdien je goed. Met het prijzengeld van de grandslamtoernooien zit je veilig, maar buiten de top is het een stuk moeilijker", zei de ooit zo beloftevolle Mestach vorige maand. Zes jaar geleden was de toen 16-jarige Mestach nummer één bij de junioren. Nadien kende haar carrière hoogtes en laagtes, zo stond ze zelf ook even in de top-100.

Nieuw team samengesteld

"De top-100 is ook nu weer de bedoeling, maar zeker niet het einddoel", zegt Mestach. "Ik heb er al gestaan, maar het is moeilijk om constant te zijn en te bevestigen. Dat is me in het verleden niet gelukt." En het financiële aspect speelt daarbij af en toe een rol. "Als je weet dat je tot in een bepaalde ronde moet geraken om de kosten van de deelname aan een buitenlands toernooi te recupereren, dan zorgt dat voor extra druk."

"Daarom weet ik nu bijvoorbeeld ook niet hoeveel geld we exact hebben opgehaald met die crowdfunding. Maar als er problemen zouden zijn, dan verwittigt mijn team me natuurlijk wel", zegt Mestach. Het team van Mestach ziet er overigens helemaal anders uit sinds de steun van Tennis Vlaanderen is weggevallen.

"Ik had absoluut geen slecht gevoel bij Ann (Devries, haar vorige coach, red.) of de omkadering van Tennis Vlaanderen, maar na een samenwerking van acht jaar was het misschien gewoon een beetje 'op'. Ik voel me bevrijd sinds ik met mijn eigen samengestelde team kan werken. Ik zit beter in m'n vel dan de voorbije jaren en start het seizoen vol goede moed", besluit Mestach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws