Kvitova is langer out dan gevreesd na aanval van inbreker: "In het beste geval binnen een half jaar weer competitief"

Redactie
| 1 reacties
Kvitova is langer out dan gevreesd na aanval van inbreker: "In het beste geval binnen een half jaar weer competitief"

De Tsjechische tennisster Petra Kvitova zal ten vroegste over zes maanden weer in competitie kunnen komen. Dat verklaarde de chirurg die haar gisteren aan de hand opereerde op een persconferentie.

De 26-jarige Kvitova (WTA 11) moest onder het mes nadat ze dinsdagochtend in haar appartement in Prostejov aangevallen werd door een inbreker. De linkshandige Wimbledonwinnares van 2011 en 2014 liep daarbij verwondingen aan de vijf vingers van de linkerhand op.

Gisteravond meldden dokters nog dat het minstens drie maanden zal duren voor ze de hand weer kan belasten. "Dat betekent dat ze pas over drie maanden in staat zal zijn een racket vast te pakken. Voor ze weer effectief op hoog niveau kan sporten, zullen we een half jaar verder zijn. In het beste geval", legde chirurg Radek Kebrle uit.

"Het gaat om een ernstige en gecompliceerde blessure. Alle vijf de vingers en twee zenuwen van de hand werden geraakt. De operatie duurde drie uur en drie kwartier. Dat was zo omdat we erg voorzichtig te werk moesten gaan, om niet nog meer schade aan te brengen. Petra is jong en sterk en heeft lange en dunne vingers. Ik zie geen reden waarom ze haar carrière niet opnieuw zal kunnen oppikken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws