Twee absolute toppers breken met coach na topjaar
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Twee absolute toppers breken met coach na topjaar

Opmerkelijk nieuws uit de tenniswereld, vandaag beslisten twee toppers om te breken met hun coach, nochtans hadden zowel Johanna Konta als Milos Raonic een topjaar in 2016.

Konta zette de samenwerking met haar coach Esteban Carril vandaag stop. Nochtans was hij het die haar opviste toen ze geen subsidies meer kreeg van de Britse tennisbond. Van een plaats buiten de top-100 bracht de Spanjaard haar in de top-tien.

De Britse werd ook verkozen tot 'Meest verbeterde speelster in 2016' door de WTA. Ze eindigde het seizoen op plaats tien.

Raonic breekt met Moya

Milos Raonic beëindigt verder de samenwerking met Carlos Moya. De Spanjaard kwam bij het team rond Raonic dit jaar en hielp hem aan het beste seizoen dat de Canadees ooit kende. Hij behoudt wel de werkrelatie met zijn fulltime coach: Riccardo Piatti.

Op Instagram bedankt Raonic de voormalige Spaanse topspeler. "Ik wil hem bedanken omdat hij het beste uit mij kon halen. We zullen niet langer samenwerken, maar we blijven goeie vrienden en ik wens hem veel succes."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws