Wat een comeback! Del Potro en Delbonis bezorgen Argentinië de Davis Cup!

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Wat een comeback! Del Potro en Delbonis bezorgen Argentinië de Davis Cup!
Foto: © photonews

Argentinië heeft op de laatste dag van de finale van de Davis Cup een 2-1 achterstand tegen Kroatië omgebogen in 2-3 winst. Juan Martin Del Potro en Federico Delbonis bezorgden hun land zo voor het eerst in de geschiedenis de eindoverwinning in dit prestigieuze landentoernooi.

Kroatië leek op de winst af te stevenen in een kolkend stadion in Zagbreb. De Balkan-jongens stonden met 2-1 voor en Marin Cilic kwam ook in het vierde duel 2-0 in sets voor tegen Juan Martin Del Potro. Maar de Argentijn kon de situatie nog omkeren: met 6-7, 2-6, 7-5, 6-4, 6-3 versloeg hij zijn Kroatische opponent na meer dan vijf uur tennis.

Met de bordjes in evenwicht viel de beslissing in deze Davis Cup finale in het allerlaatste duel van het weekend. Federico Delbonis was daarin véél te sterk voor de veteraan Ivo Karlovic: 6-3, 6-4, 6-2. Voor Del Potro was deze Davis Cup triomf de ultieme bekroning van een geweldig jaar. De ex-winnaar van de US Open keerde terug na maandenlang blessureleed, haalde zilver in Rio de Janeiro en klom meer dan 1.000 plaatsen op de ATP-ranglijst. Vorig jaar speelden België en Groot-Brittannië de finale van de Davis Cup. In Flanders Expo in Gent gingen Goffin & co toen onderuit tegen de Britten onder leiding van Andy Murray.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws