Nog niets beslist in Fed Cup-finale tussen Frankrijk en Tsjechië

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Nog niets beslist in Fed Cup-finale tussen Frankrijk en Tsjechië
Foto: © photonews

Er is nog niets beslist in de Fed Cup-finale tussen Frankrijk en Tsjechië. Na de eerste dag hangen de bordjes in evenwicht: 1-1. Vandaag staan het dubbelspel en twee enkelpartijen op het programma.

In de finale van de Fed Cup tussen Tsjechië en Frankrijk staan na de eerste dag de bordjes: 1-1. Karolina Pliskova zette Tsjechië zaterdag op voorsprong, maar Caroline Garcia bracht de Fransen langszij. Pliskova moest in de openingspartij in Straatsburg diep gaan tegen Kristina Mladenovic. De nummer zes van de wereld won na bijna vier uur (!) met 6-3, 4-6 en 16-14.

In de tweede partij was Garcia (WTA 23) verrassend met 7-6 (6) en 6-3 te sterk voor Petra Kvitova (WTA 11). Kvitova werkte in de tweede set op 4-2 een break achterstand weg. Een game later leverde ze echter opnieuw haar service in, waarna Garcia de partij uitserveerde.

Tsjechië verdedigt de titel in de Fed Cup en won het landentoernooi bij de vrouwen in de afgelopen vijf jaar vier keer. Frankrijk veroverde in 2003 voor het laatst de Fed Cup. De finale van de Fed Cup eindigt vandaag met twee enkelpartijen en het dubbelspel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws