Djokovic strijdvaardig: "Opnieuw de nummer één worden, dat drijft me om te spelen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Djokovic strijdvaardig: "Opnieuw de nummer één worden, dat drijft me om te spelen"
Foto: © photonews

Zondag beginnen in Londen de Masters, het officieuze wereldkampioenschap tennis bij de mannen. Novak Djokovic is uiteraard één van de favorieten op eindwinst.

Maar moet gezegd worden: Novak Djokovic sukkelt de laatste tijd met een (serieuze) vormdip. In de laatste zes toernooien kon de Serviër slechts één toernooi winnen. "Ik heb denk ik niet lang genoeg gerecupereerd na Roland Garros. Ik was niet meteen klaar om opnieuw op het hoogste niveau te presteren", zegt Djokovic.

"Ik speelde goed op de US Open en won in Toronto. Een blessure zorgde ervoor dat ik niet voluit kon gaan op de Olympische Spelen. Maar het was al bij al een jaar om trots op te zijn. Nu wil ik in Londen het seizoen afsluiten met het best mogelijke resultaat", aldus de Serviër bij Tennis-x.

Djokovic geraakte vorige week zijn leidersplek kwijt aan Andy Murray. "Na tien jaar heb ik nog steeds het gevoel dat ik nog heel wat in de tank heb zitten. Ik voel dat ik nog enkele mooie jaren voor de boeg heb. Opnieuw de nummer één worden, dat drijft me om te spelen", besluit Djokovic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws