Over en out: David Goffin mag zijn droom van de Masters opbergen tot 2017

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Over en out: David Goffin mag zijn droom van de Masters opbergen tot 2017

Einde verhaal voor David Goffin. De derde ronde op het ATP-toernooi van Parijs-Bercy was het eindstation voor de beste Belg op het tenniscircuit. Zo mag Goffin een deelname aan de Masters vergeten.

David Goffin (ATP 12) moest het in de derde ronde van het ATP-toernooi van Parijs-Bercy opnemen tegen een rechtstreekse concurrent voor een ticket voor de Masters. Marin Cilic (ATP 10) was in topvorm na zijn toernooizege in Basel. Goffin moest de Kroaat kloppen om nog een waterkans op de Masters te maken, maar dat lukte niet.

Cilic zette zijn vorm van de voorbije weken door in de eerste set en pakte de set met 6-3. In de tweede set ging het meer gelijk op tussen beide spelers en een tiebreak moest voor de beslissing zorgen. Maar daarin trok Cilic na een spannende slotfase aan het langste eind: 7-6 (11/9).

Uitgeteld voor Masters

Goffin is zo uitgeteld voor deelname aan de Masters in Londen. Enkel een blessure bij één van zijn concurrenten kan er voor zorgen dat Goffin weldra naar Londen mag afzakken om er volgende week zondag een eerste wedstrijd af te werken. Zonder blessures zal Goffin zijn droom moeten opbergen tot eind 2017.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws