Van Uytvanck maakt zich op voor finale, dubbelduo Gillé/Vliegen verliest er zowaar eentje
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Alison Van Uytvanck knokt zich naar finale in Karlsruhe

Van Uytvanck maakt zich op voor finale, dubbelduo Gillé/Vliegen verliest er zowaar eentje
Foto: © photonews

Er komt mogelijk een nieuw Belgisch hoogtepunt aan in het tennisseizoen 2019. Alison Van Uytvanck staat voor de tweede maal dit jaar in de finale van een WTA-toernooi. Terwijl zij mag genieten van deze verwezenlijking, is er teleurstelling bij het sensationale dubbelduo Gillé/Vliegen.

Van Uytvanck had tot dusver elke wedstrijd in Karlsruhe gedomineerd, maar in de halve finales was het een ander paar mouwen. Haar Spaanse opponente had onlangs enkele mooie uitslagen neergezet en legde haar het vuur aan de schenen. In de tiebreak van de eerste set stond Van Uytvanck er wel op de belangrijke momenten.

De Grimbergse kwam wel 1-3 achter in de tweede set, maar zette dat onmiddellijk recht. Ook in de tweede tie-break viel het dubbeltje aan haar kant. Eerst redde Van Uytvanck een setbal, om vervolgens toe te slaan op het eerste matchpunt. Zo plaatste ze zich met 7-6 (7/3) en 7-6 (8/6) voor de finale.

GEEN DERDE DUBBELTITEL OP RIJ

De eindstrijd van het dubbeltoernooi in Kitzbühel is reeds achter de rug. Sander Gillé en Joran Vliegen stonden tegenover Oswald en Polasek. Het Belgische duo had de Duitser en de Slovaak al verslagen in de finale van Gstaad en had voordien ook al de titel gepakt in Bastad. Een derde toernooizege op rij kwam er niet. Gillé en Vliegen verloren met tweemaal 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws