Ex-nummer één van de wereld breekt na blamage op Wimbledon met haar coach
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Garbine Muguruza stopt de samenwerking met Franse coach Sam Sumyk

Ex-nummer één van de wereld breekt na blamage op Wimbledon met haar coach
Foto: © photonews

De Spaanse ex-nummer één Garbine Muguruza werkt niet langer samen met haar Franse coach Sam Sumyk. Dat heeft de voormalige winnares van Roland Garros en Wimbledon bekendgemaakt.

Muguruza en Sumyk hebben een vruchtbare samenwerking achter de rug, maar de afgelopen twee seizoenen ging het bergaf met de Spaanse. In 2015 nam Sumyk Muguruza onder zijn vleugels en een jaar later volgde er al een triomf op Roland Garros voor de nu 25-jarige Muguruza. Een jaar later won ze bovendien Wimbledon en werd ze de nummer één van de wereld op de WTA-ranking. 

Maar sinds 2018 ging het niet meer zoals voorheen. Muguruza, afgezakt naar de 27e plek op de wereldranglijst, won alleen nog twee keer het WTA-toernooi van Monterrey, maar kon behalve een halve finale op Roland Garros in 2018 nog amper overtuigen. 

Snelle uitschakeling op Wimbledon

Na haar verlies in de eerste ronde op Wimbledon heeft de Spaanse dus beslist om een punt achter de samenwerking te zetten met de Fransman die eerder onder meer Azarenka en Bouchard coachte.

"Enkele woorden om het einde van een buitengewone samenwerking aan te kondigen: twee grandslams en het nummer één van de wereld. Ik ben erg dankbaar voor deze vier jaren. Bedankt, Sam", aldus Muguruza op Twitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws