Volgt Mertens het voorbeeld van Goffin? "Elise heeft geleerd om niet te panikeren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Volgt Mertens het voorbeeld van Goffin? "Elise heeft geleerd om niet te panikeren"
Foto: © photonews

David Goffin en Elise Mertens (WTA 21) zijn de enige landgenoten die nog actief zijn in het enkelspel op Wimbledon, al moet Mertens zich wel nog plaatsen voor de achtste finales. Dan moet de Limburgse wel voorbij de Chinese Qiang Wang (WTA 15).

De statistieken spreken alvast niet in het voordeel van Mertens. De Belgische nam het drie keer op tegen Wang maar kon nooit winnen. Maar haar coach en vriendje Robbe Ceyssens vindt dat Mertens stappen heeft gezet. "De eerste ronde was makkelijker dan de tweede", aldus Ceyssens bij Sporza. "Donderdag moest Elise niet rekenen op fouten van haar tegenstander, maar moest ze het zelf waar maken."

"Ze is rustig gebleven en daar verdient ze alle credits voor. Tegen Niculescu moest ze schaken: zet-tegenzet. Ze heeft haar plan goed gevolgd. Ze heeft geleerd om niet te panikeren als ze niet meteen oplossingen vindt en zich af te vragen wat ze moet doen om een tegenstander te vloeren. Daar heeft ze stappen in gezet."

Tactisch rijper

"Die tactische rijpheid komt er door veel matchen te spelen en na de wedstrijd naar beelden te kijken en zichzelf op de rooster te leggen. Ze kijkt meer in de spiegel."

In de 1/16e finales van Indian Wells verloor Mertens nog na een marathonmatch tegen Wang. "Elise heeft twee keer heel nipt verloren van Wang. Aziaten staan vaak heel goed in de rally, bewegen goed, maar dat is niet het wapen van Wang. Elise zal goed moeten retourneren om zo te proberen in het voordeel te geraken. Laat Elise maar creatief zijn, ze moet haar ding doen", besluit Ceyssens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws