Spanjaard wil Goffin uit kwartfinales houden: "Ik verwacht geen cadeautjes"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Spanjaard wil Goffin uit kwartfinales houden: "Ik verwacht geen cadeautjes"
Foto: © photonews

David Goffin gaat maandag tegen de ervaren Spanjaard Fernando Verdasco (ATP 37) op zoek naar een plek in de kwartfinales van Wimbledon. Verdasco verwacht geen cadeautjes van onze landgenoot.

Verdasco nam in zijn derde ronde de maat van de Italiaan Thomas Fabbiano (ATP 89). "Mijn ervaring heeft me meer dan ooit geholpen", aldus de Spanjaard die in november 36 kaarsjes uitblaast. "Ik ben heel tevreden over mijn niveau. De laatste keer dat ik me in Londen voor de kwartfinales kon plaatsen dateert van 2013. Het zou fantastisch zijn om dat opnieuw mee te maken."

Maar dan moet Verdasco wel voorbij een Goffin in vorm. "In de 1/8e finales van een grandslamtoernooi moet je geen cadeautjes verwachten. Goffin is een speler met heel veel kwaliteiten. Hij speelt solide van achteruit, heeft een sterke backhand en forehand en beweegt goed. Dat konden we nog eens zien tegen Medvedev", staat er te lezen op Sporza

"Ik verwacht opnieuw een heel moeilijke partij" - Fernando Verdasco

"Goffin staat al een hele tijd hoog op de ATP-ranking. Ik verwacht opnieuw een heel moeilijke partij, maar ik voel me fysiek top. En ik kon het tegen Fabbiano gelukkig in drie sets afmaken, terwijl David vijf sets nodig had." 

Al moeten we ook wel nageven dat beide spelers twee rustdagen hebben, want hun achtste finales staat pas maandag geprogrammeerd aangezien er de eerste zondag van Wimbledon nooit getennist wordt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws