Nummer vier van de wereld Kiki Bertens naar huis gemept, Nadal geen moment in de problemen

Nummer vier van de wereld Kiki Bertens naar huis gemept, Nadal geen moment in de problemen
Foto: © photonews

Na de eerdere exit voor Naomi Osaka verdwijnt opnieuw een hoger geplaatst reekshoofd uit het damestoernooi. Kiki Bertens gaat er al uit in de derde ronde. De Nederlandse stuitte op Barbora Strycova. Nadal-Tsonga was bij de mannen een affiche om naar uit te kijken, maar Nadal won gemakkelijk.

Strycova kent de knepen van het vak en maakte ook in haar vorige matchen al een goede indruk. De Tsjechische troefde Bertens af aan het einde van een felbevochten eerste set. Bij 4-4 overleefde Strycova liefst zeven breakballen en zij was diegene die even later door de opslag van de tegenstandster ging.

Bertens kwam deze tik eigenlijk nooit te boven. Strycova haalde doorlopend een hoger percentage gewonnen punten op de eerste opslag en haalde in set twee ook een hoger rendement op de tweede service. De cijfers waren na ruim anderhalf uur tennis klaar en duidelijk: 7-5 en 6-1.

NADAL GEEFT TENNISLES

Bij de mannen kreeg Rafael Nadal na zijn moeilijke match tegen Kyrgios opnieuw een lastige tegenstander voorgeschoteld in de persoon van Jo-Wilfried Tsonga. De Fransman kon het nummer twee van de wereld echter geen moment in de problemen brengen en kreeg een ferm tennislesje. Nadal deed er minder dan twee uur over om met 6-2, 6-3 en 6-2 te winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws