Elise Mertens rekent af met 15e reekshoofd (en zwarte beest) en mag naar de tweede week op Wimbledon

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
Elise Mertens rekent af met 15e reekshoofd (en zwarte beest) en mag naar de tweede week op Wimbledon
Foto: © photonews

Elise Mertens (WTA 21) heeft de achtste finales bereikt op Wimbledon. Onze landgenote klopte 15e reekshoofd Qiang Wang na een felbevochten driesetter en neemt het in de volgende ronde op tegen de Nederlandse Kiki Bertens (WTA 4) of de Tsjechische Barbora Strýcová (WTA 54).

Elise Mertens nam een vliegende start en liep al snel uit tot een 3-0 bonus. Wang was niet onder de indruk en brak terug tot 3-2. Daarna was het alles Mertens wat de klok sloeg en 6-2 setwinst in de openingsset was een feit. 

In de tweede set gaven beide speelsters elkaar geen krimp. De eigen servicegames werden gewonnen en dus kwam het tot een tiebreak. Ook daarin ging het gelijk op. Mertens werkte twee setballen weg en kreeg op haar beurt zelfs een matchbal. Het rendeerde niet, het was Wang die de tiebreak pakte met straffe 6-7 (9/11) cijfers. 

Derde set

Er kwam dus een derde set. Tot 3-3 ging het gelijk op en behielden beide dames (met enige moeite) hun service, maar Mertens lukte het toch om te breaken en zo liep ze uit naar een 5-3 voorsprong. Op de eigen opslag maakte Mertens het af, 6-4. Zo rekent ze eindelijk af met haar zwarte beest, tegen wie ze al drie keer verloor en nooit kon winnen. 

Voor Mertens is het de eerste keer dat ze de achtste finales bereikt op Wimbledon. Ze strijdt tegen de Nederlandse Kiki Bertens (WTA 4) of de Tsjechische Barbora Strýcová (WTA 54) voor een plek in de kwartfinales. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws