David Goffin speelt 'zijn beste tennis ooit op gras' en legt uit hoe dat komt

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
David Goffin speelt 'zijn beste tennis ooit op gras' en legt uit hoe dat komt
Foto: © photonews

Voor het eerst sinds 2016 heeft David Goffin de tweede week bereikt op Wimbledon. Er ging wel een marathonmatch en een beresterke partij tegen de Rus Daniil Medvedev aan vooraf. "Ik speel mijn beste tennis ooit op gras."

De laatste weken gaat het niveau van Goffin in stijgende lijn. Een hoopvolle prestatie tegen Nadal op Roland Garros, een verloren finale in Halle tegen Roger Federer en nu dus de achtste finales op Wimbledon. "Ik speel momenteel waarschijnlijk mijn beste tennis ooit op gras", zegt Goffin vol vertrouwen bij Sporza. "Ik doe alles goed en ga proberen dat zo voort te zetten."

Maandag komt Goffin actie tegen de ervaren Spanjaard Fernando Verdasco, de nummer 37 van de wereld. Maar de Luikenaar heeft duidelijk gesleuteld aan zijn spel én zijn backhand slice. "Die heeft me tegen Daniil inderdaad geholpen", geeft onze landgenoot toe. "Het plan was om hem enkele keren te gebruiken om zo het spel van Medvedev te ontregelen en hem te doen lopen."

"Ik heb hard gewerkt om meer variatie in mijn spel te brengen. Op die manier ben ik gevaarlijker wanneer ik aanval. Het werkt momenteel goed", besluit Goffin

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws