πŸŽ₯ Supertalent van nog geen 18 boekt eerste toernooiwinst, andere tiener grijpt net naast eerste eindzege

πŸŽ₯ Supertalent van nog geen 18 boekt eerste toernooiwinst, andere tiener grijpt net naast eerste eindzege
Foto: © photonews

Dat de ervaren speelsters maar oppassen: de nieuwe generatie komt eraan in volle vaart. Dat is zowel in Bogota als in Lugano aangetoond. In de eindstrijd viel er wel een verschil op te maken. Waar Anisimova haar finale won, was dat haar leeftijdsgenote Swiatek nog niet gegund.

De opmars van Anisimova is voor de kenners geen verrassing. Vorig jaar haalde de Amerikaanse al de finale van Hiroshima en eerder dit jaar bereikte ze op de Australian Open de achtste finales. Op het gravel van Bogota stond ze in de finale tegenover de verrassende Australische Astra Sharma.

FERME COMEBACK VAN ANISIMOVA

De speelster uit Down Under maakte het Anisimova behoorlijk moeilijk. Een 2-4-voorsprong gaf ze nog uit handen, maar een nieuwe break bezorgde Sharma setwinst. Toen deze ook 0-2 uitliep in set twee, leek ze op weg naar de zege. Anisimova wist het tij echter nog te keren en had in de beslissende set geen kind meer aan Sharma: 4-6, 6-4 en 6-1.

Ook het WTA-toernooi van Bogota had met de Poolse Swiatek een 17-jarige finaliste. Zij moest het opnemen tegen de Sloveense Polona Hercog. Nadat ze de eerste twee sets verdeeld hadden, kwam Swiatek 0-2 voor. Hercog zette orde op zaken door vier games op rij te winnen en haalde de winst binnen met 6-3, 3-6 en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws