Yanina Wickmayer heeft dan toch eerste zege van het seizoen te pakken
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Wickmayer naar achtste finales van ITF-toernooi Midland

Yanina Wickmayer heeft dan toch eerste zege van het seizoen te pakken

Yanina Wickmayer probeert op het ITF-circuit opnieuw vertrouwen op te doen. Dat lukte tot dusver nog niet wonderwel, want Wickmayer kende met drie nederlagen op rij een rampzalig begin van 2019. In Midland in de VS heeft ze nu toch nog eens de smaak van de overwinning kunnen proeven.

Wickmayer (WTA-136) moest het daar in de eerste ronde opnemen tegen de Chinese Lu, het nummer 195 van de wereld. Was het in de eerste zes spelletjes nog gelijkopgaand, dan schakelde Wickmayer hierna een versnelling hoger. Nadat ze voor het eerst door de service van haar opponente ging, serveerde ze de set uit met een blanco opslagspel.

FERME EINDSPURT

Ook in het begin van set twee bleef onze landgenote druk houden, maar de Chinese begaf niet. Later in de wedstrijd zou die laatste zelfs 3-5 voor komen, waardoor er een derde set in de maak leek. Daar had Wicky geen zin in: na vier gewonnen spelletjes op rij knalde ze met 6-3 en 7-5 naar de overwinning.

Hopen maar voor de halvefinaliste van de US Open 2009 dat deze zege haar opnieuw kan lanceren. In de achtste finales neemt ze het op tegen de Amerikaanse Li Ann, het nummer 295 op de wereldrangschikking.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties