Johan Van Herck voor aartsmoeilijke opdracht: "Denk dat we de kwaliteiten hebben"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Van Herck moet gehandicapt België voorbij Brazilië loodsen

Johan Van Herck voor aartsmoeilijke opdracht: "Denk dat we de kwaliteiten hebben"

Ga er maar aan staan, Johan Van Herck. De vuisten ballen, de troepen oppeppen. Het zal allemaal nodig zijn in de Davis Cup-ontmoeting in en tegen Brazilië. Want die troepen zijn behoorlijk gedecimeerd. Toch gelooft kapitein Van Herck in de overwinning.

In een persbericht van Belga blikt hij vooruit naar de kwalificatieduel in de Davis Cup. Hij kan daarbij niet naast het forfait van Goffin, Darcis en Bemelmans. "We moeten focussen op de spelers die wel hier zijn", meent Van Herck. "In het verleden hebben we bewezen dat we ondanks enkele afzeggingen in staat zijn om te winnen."

Zijn taak is dan ook om de aanwezige spelers in goede conditie aan de start te brengen. "We moeten ons concentreren op wat we kunnen controleren, zoals de fysieke vorm van de spelers. Ik denk dat we de kwaliteiten hebben om Brazilië te kloppen."

AANGEPAST AAN BRAZILIAANSE GRAVEL

Het Belgische team heeft in Zuid-Amerika wel bijzondere omstandigheden aangetroffen. "We bevinden ons op negenhonderd meter op hoogte, waardoor de bal hoger en sneller botst, maar onze twee enkelspelers zijn dat gewend. Ze zijn ook aangepast aan de ondergrond. Zondag zijn we met alle trainingen gestart en alle spelers zijn klaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws