Alison Van Uytvanck kan in Sint-Petersburg niet stunten tegen nummer 10 van de wereld
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Alison Van Uytvanck in Sint-Petersburg niet opgewassen tegen Aryna Sabalenka

Alison Van Uytvanck kan in Sint-Petersburg niet stunten tegen nummer 10 van de wereld
Foto: © photonews

Geen stunt voor Alison Van Uytvanck in de tweede ronde op het WTA-toernooi van Sint-Petersburg. Het 4e reekshoofd bleek meer dan een maatje te groot voor de Vlaams-Brabantse.

Na het Belgische onderonsje en de zege tegen Kirsten Flipkens in de eerste ronde kreeg Alison Van Uytvanck een zware klepper in haar tweede ronde. De Grimbergse moest het opnemen tegen de Wit-Russin Aryna Sabalenka, de nummer 10 van de wereld en tevens het 4e reekshoofd in de Russische grootstad. 

Maar de 20-jarige Sabalenka deed haar reputatie als groot toptalent alle eer aan. In de eerste set kreeg Van Uytvanck dan ook een bolwassing te verduren, 6-1. 

In de tweede set bood onze landgenote meer weerwerk, maar dat volstond niet om de Wit-Russische van de overwinning te houden. De tweede set ging met 6-4 naar Sabalenka. 

Wel nog dubbelspel

Voor Van Uytvanck zit het toernooi er nog niet helemaal op, want samen met Kirsten Flipkens staat ze nog in de kwartfinales van het dubbelspel. Daarin wachten Kudermetova en Lapko. Ysaline Bonaventure zit wél nog in het enkelspel. Zij speelt later op de dag in haar tweede ronde tegen 2e reekshoofd Kiki Bertens. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties