Tenniskoppel Van Uytvanck-Minnen droomt van grootse dingen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Van Uytvanck en Minnen hopen samen te scoren in Slams en op de Spelen

Tenniskoppel Van Uytvanck-Minnen droomt van grootse dingen

Sinds Wimbledon vorig jaar weet niet alleen België, maar ook de rest van de wereld dat Alison Van Uytvanck en Greet Minnen een koppel zijn. Ze hebben elk hun eigen doelstellingen in de sport, maar liefst van al willen ze ook samen bepaalde zaken bereiken.

Het Nieuwsblad peilde naar het ontstaan van hun relatie. "Tijdens een offseason gingen we samen trainen in Florida. Daar zijn we enorm naar elkaar toegegroeid", aldus Van Uytvanck. "We voelden dat er meer dan een gewone vriendschap aan het ontstaan was", wist Minnen. "Voorheen hadden we beiden vriendjes gehad, dus moesten we zelf ook nog wennen aan onze liefde."

Voorlopig tennist Van Uytvanck wel op een hoger niveau dan Minnen. Wat er voor zorgt dat ze tijdens het jaar ook vaak ver weg van mekaar leven. Die laatste wil dan ook de sprong vooruit maken. "Ik zou heel graag bij de top honderd geraken, waardoor ik aan de Grand Slams kan deelnemen."

GRAND SLAM WINNEN IN DUBBEL

Van Uytvanck wil vooral dingen samen doen. "Zou het niet prachtig zijn als we samen een Grand Slam in het dubbelspel zouden winnen? Of kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen? Als het tennis ooit stopt, gaan we op skivakantie. Nu kunnen we dat niet doen. Een polsblessure kan je hele seizoen verknallen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws