Steve Darcis zorgt voor absolute primeur op ATP-circuit: "Blij dat ik de kwatongen van antwoord dien"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Steve Darcis is de eerste speler ooit die zonder ranking de halve finales van een ATP-toernooi bereikt

Steve Darcis zorgt voor absolute primeur op ATP-circuit: "Blij dat ik de kwatongen van antwoord dien"
Foto: © photonews

Alsof hij nooit is weggeweest. Na geen enkele match te hebben gespeeld in 2018 staat Steve Darcis in het nieuwe jaar al meteen in de halve finales op het ATP-toernooi van Pune. En dat is een primeur op ATP-niveau.

De 34-jarige Luikenaar heeft een primeur beet dankzij zijn plek in de halve finales op het ATP-toernooi van Pune. Darcis is de eerste speler sinds de oprichting van de ATP Tour in 1990 die zonder ranking de halve finales van een ATP-toernooi bereikt heeft. 

Darcis zakte in 2018 helemaal weg op de ATP-ranking, maar zijn naam werd geschrapt omdat hij vorig seizoen niet aan spelen toekwam. 'Shark' sukkelde met een hardnekkige elleboogblessure. Maar in Pune is Darcis helemaal terug. Hij won 3 wedstrijden op rij en staat zo in de halve finales. 

"Dit had ik helemaal niet verwacht"

"Het is heel cool wat mij na een zwart jaar overkomt", reageerde Darcis bij Belga. "Dit had ik helemaal niet verwacht. Ik was wel goed voorbereid, maar ik kon niet voorspellen dat het meteen zo goed zou gaan. Op deze manier dien ik ook de kwatongen van antwoord die zeiden dat ik voortaan alleen nog voor het geld zou spelen. Dat had ik toch opgevangen. Ik ben blij dat ik hun ongelijk bewijs."

"Ik ben heel gemotiveerd en ik geef niet af. Ik vecht voor elk punt, laat niets liggen. En dat loont", aldus een strijdvaardige Darcis, die dus vorig jaar niet in actie kwam. "Het voorbije jaar was echt niet gemakkelijk. Het enige wat ik nu nog kan doen, is genieten. Tegelijk besef ik dat het niet elk toernooi op deze manier zal verlopen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws