Steve Darcis zet het 4e reekhoofd opzij en staat in de halve finales op het ATP-toernooi van Pune
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties

Steve Darcis staat in de halve finales op het ATP-toernooi van Pune

Steve Darcis zet het 4e reekhoofd opzij en staat in de halve finales op het ATP-toernooi van Pune
Foto: © photonews

Steve Darcis heeft niet lang moeten zoeken om zijn oude vorm van weleer terug te vinden. 'Shark' won op het ATP-toernooi van Pune zijn derde wedstrijd op rij, waardoor de Luikenaar zeker is van de halve finales.

Na meer dan 400 dagen zonder wedstrijd toonde Darcis in India dat hij het tennissen zeker nog niet verleerd is. Na twee overwinningen op rij wachtte in de kwartfinale van het ATP-toernooi van Pune de Tunesiër Malek Jaziri (ATP 45), een leeftijdsgenoot van Darcis en tevens het 4e reekshoofd. 

In de eerste set ging het lang gelijk op tussen beide spelers. In het slot werkte Darcis enkele breakballen weg, maar bij een 6-5 voorsprong liep Darcis op de opslag van Jaziri 0-40 uit. De eerste setbal was meteen de goede en de 34-jarige Luikenaar pakte de openingsset met 7-5. 

Veer gebroken

De tweede set ging vier spelletjes lang gelijk op, maar dan ging Darcis door de opslag van Jaziri. De veer was gebroken, want de 34-jarige Darcis ging door op zijn elan en pakte de tweede set gemakkelijk met 6-2. Onze landgenoot is zo zeker van een plek bij de laatste vier in Pune. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws