Enkelspel was een maat voor niets, maar in het dubbelspel lijkt het voor Goffin wél te lukken in Doha
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

David Goffin naar de halve finales van het dubbelspel in Doha

Enkelspel was een maat voor niets, maar in het dubbelspel lijkt het voor Goffin wél te lukken in Doha
Foto: © photonews

David Goffin heeft zich woensdagavond verzekerd van een plekje bij de laatste vier duo's op het ATP-toernooi van Doha. In de kwartfinales van het dubbelspel had hij met zijn Franse maatje Pierre-Hugues Herbert drie sets nodig.

In het enkelspel werd Goffin al in de eerste ronde uitgeschakeld, maar het dubbelspel lijkt de Luikenaar beter af te gaan. Samen met Pierre-Hugues Herbert nam Goffin de maat van de Kroaat Nikola Mektic en de Oostenrijker Alexander Peya, de derde reekshoofden in Doha. 

De Belg en de Fransman wonnen de eerste set met 6-2, maar na een 3-6 in de tweede set kwam er een supertiebreak. Daarin trokken Goffin en Herbert met 10-3 aan het langste eind. 

Djokovic

Goffin en Herbert zijn nog één wedstrijd verwijderd van de finale. In de halve finale wacht niemand minder dan Novak Djokovic, de nummer één in het enkelspel, die samen met zijn jongere broer Marko in de Qatarese hoofdstad aantreedt. De Servische broers klopten in hun kwartfinale de Bosniër Damir Dzumhur en de Serviër Dusan Lajovic met 7-5, 3-6 en 10-7. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws