24-jarige Belgische ex-winnares Australian Open bij junioren weldra aan de slag als... politievrouw
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

An-Sophie Mestach houdt proftennis voor bekeken en wil aan de slag gaan als politievrouw

24-jarige Belgische ex-winnares Australian Open bij junioren weldra aan de slag als... politievrouw
Foto: © photonews

Er werd An-Sophie Mestach ooit een grootste carrière voorspeld nadat ze puike resultaten in juniorencategorie had neergezet. Maar haar carrière liep anders dan verwacht, want op 24-jarige leeftijd houdt ze proftennis voor bekeken.

Mestach is een voormalig nummer één bij de junioren en won toen ook de Australian Open. Maar in september besloot ze het proftennis voor bekeken te houden. "Ik was de laatste jaren vooral in het dubbelspel actief, maar het was teleurstellend hoe moeilijk het was om partners te vinden", vertelt Mestach in een gesprek met HLN.

"Ook werden afspraken op het laatste moment niet nagekomen, ik kon dat moeilijk verkroppen. Had ik verder gedaan, had ik mijn doelstellingen misschien nog kunnen halen, maar ik voelde op die laatste toernooien dat ik niet meer op mijn plaats zat en niet meer 100 procent gemotiveerd was. Het was tijd voor iets anders."

"Het was tijd voor iets anders"

Mestach gaat nu vol voor een job bij een interventieteam van de Antwerpse politie. "De competenties daar liggen in de lijn van de dingen die vereist zijn om aan topsport te doen. Bovendien heeft het sociale aspect een belangrijke rol voor mij gespeeld. In het tennis draait alles om jou, terwijl je nu in een team moet functioneren. Daarom ook dat ik ben beginnen te voetballen."

'Veel ongelukkige mensen'

De 24-jarige Mestach benadrukt dat ze nergens spijt van heeft. "Tijdens mijn laatste toernooien heb ik mij vaak afgevraagd: waar hoor ik thuis? Dat bleek zeker niet het tenniscircuit te zijn. Ik zag veel ongelukkige mensen in de tenniswereld. Heel veel spelers zitten daar maar omdat ze niet weten wat ze met hun leven moeten aanvangen."

"Financieel is het nochtans niet evident en het sociaal contact, zeker op de vrouwentour, is zeer beperkt. Maar pas op, tennis heeft mij ook heel veel gegeven: ik heb de hele wereld gezien, heb mooie dingen bereikt en het heeft me als persoon gevormd. Ik heb dan ook nergens spijt van en kijk met trots terug", besluit Mestach. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws