Alison Van Uytvanck heeft goede ritme meteen te pakken en maakt brandhout van Russische
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 7 reacties

Alison Van Uytvanck heeft geen enkele moeite met Sofya Zhuk in eerste ronde Montreal

Alison Van Uytvanck heeft goede ritme meteen te pakken en maakt brandhout van Russische

Alison Van Uytvanck heeft haar eerste wedstrijd gespeeld sinds ze eruit ging op Wimbledon. De switch van gras naar hardcourt heeft ze alvast goed verteerd. In de eerste ronde in Montreal had ze alvast geen enkele moeite met de Russin Sofya Zhuk. Van Uytvanck won met 6-1 en 6-2.

Zhuk had al twee winstpartijen in de kwalificaties achter de rug, maar werd tegen Van Uytvanck meteen met de neus op de feiten gedrukt. Met twee breaks op rij kende Ali een uitstekende start. Pas bij 4-0 kwam haar tegenstandster op het scorebord. De laatste twee spelletjes in de eerste set gingen weer naar Van Uytvanck.

Hetzelfde scenario in de tweede set: opnieuw Van Uytvanck die snel het verschil maakte. Bij 3-0 ging Zhuk nog wel even lastig doen, maar vanaf 3-2 snelde Van Uytvanck naar de overwinning. Ze kreeg drie matchballen op de opslag van haar opponente. De eerste twee werden nog wel weggewerkt. Op het derde matchpunt waaide een forehand van Zhuk buiten en was het 'game, set & match'. Van Uytvanck had slechts 58 minuten nodig om de volgende ronde te bereiken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws