Ook de man die Van Uytvanck naar knalprestatie loodste is door het dolle heen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 22 reacties

Coach David Basile looft zijn pupil Alison Van Uytvanck na stunt tegen Muguruza

Ook de man die Van Uytvanck naar knalprestatie loodste is door het dolle heen

Na haar stuntzege tegen Garbiñe Muguruza zullen er heel wat lovende commentaren afkomen op Alison Van Uytvanck. Ook de leden van haar eigen team zijn laaiend enthousiast. Niet in het minst David Basile, de coach met wie ze sinds februari samenwerkt. Hij vond zijn pupil fantastisch spelen.

"Dit is indrukwekkend. Ik voelde dat dit dè dag was", reageerde Basile na de zoveelste verrassing bij de dames op Wimbledon. "Alison had zelfs in twee sets kunnen winnen, aangezien ze met 4-2 leidde in de eerste set. Na het verlies in de eerste set was het niet evident om er weer tegenaan te gaan tegen een Muguruza die geen enkel punt cadeau geeft, maar het is haar gelukt."

DURF

Volgens Basile heeft Van Uytvanck de zege te danken aan het feit dat ze zoveel initiatief toonde. "Het doel was duidelijk om meer naar voren te trekken. We hebben getraind op haar opslag, een groot wapen, en op de return. Maar wat ze vroeger vooral miste, was durf. Dat heeft het verschil gemaakt."

In de volgende ronde wacht Anett Kontaveit, de nummer 27 van de wereld. "Dat wordt een andere wedstrijd. Ze is een goede speelster, maar gras is misschien niet haar favoriete ondergrond. Ik denk dat ze Ali moet liggen. We pakken de wedstrijd relaxed aan."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws