Waarom België tegen topland maar gewond dier Frankrijk toch een kans maakt in de Fed Cup
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Frankrijk begin als gewond dier aan Fed Cup-duel tegen België

 Waarom België tegen topland maar gewond dier Frankrijk toch een kans maakt in de Fed Cup

België staat voor het eerst sinds jaren in de Wereldgroep van de Fed Cup. De tegenstander van dit weekend is Frankrijk, dat op papier eigenlijk de beste kansen heeft op een overwinning.

Toch is ons land zeker niet kansloos tegen Frankrijk. Eerst en vooral omdat de Fransen verzwakt aan de start komen. Caroline Garcia is er door een dispuut niet bij. Zij weigerde om eind 2017 mee te doen en dat werd haar niet in dank afgenomen door haar ploegmaats.

Bovendien is ook de ervaren Alizé Cornet er niet bij. De Française, op de Australian Open nog uitgeschakeld door onze Elise Mertens, miste drie dopingcontroles op een jaar tijd en krijgt wellicht een schorsing.

En dus is Pauline Parmentier (WTA 94) naast Kristina Mladenovic (WTA 13) het tweede speerpunt van de Fransen. 'Kiki' en Parmentier spelen de enkelspelen en het dubbelspel. BIj België zal het vooral rekenen worden op Elise Mertens, die als nummer 20 van de wereld best haar twee enkelspelen kan winnen.

Indien er zondag een 2-2 op het bord staat na een enkelspelen, dan moet het dubbelspel voor de beslissing zorgen. En dat is toch wel een dubbeltje op zijn kant. Enerzijds moeten Mladenovic en Parmentier dan een tweede keer op zondag in actie komen. Anderzijds is Mladenovic één van 's werelds beste dubbelspeelsters. En dan wordt het moeilijk voor Alison Van Uytvanck en Ysaline Bonaventure.

Indien de logica gerespecteerd wordt, kan Mertens haar beide enkelspelen maar best winnen. En dan is het zondag hopen op winst van Kirsten Flipkens tegen Pauline Parmentier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws