Tweevoudig finalist Nastase niet welkom op Wimbledon

Redactie
| 0 reacties
Tweevoudig finalist Nastase niet welkom op Wimbledon

De All England Club, de organisatie achter Wimbledon, heeft aangegeven dat Ilie Nastase (70) niet welkom is in de koninklijke loge op het grandslamtoernooi. Dat heeft de man natuurlijk ook een beetje zelf gezocht...

Nastase, coach van het Roemeens Fed Cupteam, hield iets meer dan een week geleden een tirade richting verschillende mensen. Onder hen ook tegenspeelster Johanna Konta, die als gevolg van de tirade in tranen uitbarsste.

Ook maakte Nastase racistische opmerkingen over de zwangerschap van Serena Williams. De Roemeen bood zijn excuses aan, maar is voorlopig geschorst door de internationale tennisfederatie ITF, die de zaak onderzoekt.

Niet welkom op Wimbledon

De organisatie van Wimbledon is niet opgezet met de uitspattingen van Nastase en de man is bijgevolg niet bepaald welkom op het toernooi. De man kreeg geen uitnodiging voor het vipgedeelte van het toernooi. En topman Richard Lewis gaf zelfs aan dat de kans bestaat dat Nastase mogelijk de poort wordt geweigerd. De inmiddels 70-jarige Nastase bereikte als tennisser twee keer de finale van Wimbledon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws