Slecht nieuws voor Sharapova? Russische grijpt mogelijk naast wildcard voor Wimbledon

Redactie
| 7 reacties
Slecht nieuws voor Sharapova? Russische grijpt mogelijk naast wildcard voor Wimbledon

Het is nog steeds niet duidelijk of Maria Sharapova begin juli zal deelnemen aan het grandslamtoernooi van Wimbledon. De organisatoren wachten tot eind deze maand vooraleer ze een definitieve beslissing nemen over de deelname van de Russische tennister.

Sharapova is nog maar pas weer speelgerechtigd, nadat ze vijftien maanden aan de kant stond door een dopingschorsing. Om aan het prestigieuze toernooi te mogen deelnemen, moet de Russische hopen op een wildcard.

Laat dat nu net het probleem zijn. “Onze procedures om wildcards toe te kennen liggen al lang vast”, klinkt het bij de organisatie van Wimbledon. “We bekijken de aanvragen twee weken voor de toernooistart”, aldus Richard Lewis, directeur van de All England Club.

Beslissing op 20 juni

Op 20 juni valt de definitieve beslissing. Dan komen de mensen die beslissen over de wildcars op Wimbledon samen. Tot die datum blijft het dus bang afwachten voor Sharapova en haar fans. Tenzij MaSha zich voor het einde van de maand in de top-100 op de WTA-ranking weet te knokken, dan mag ze alsnog rechtstreeks aan het toernooi deelnemen. Wimbledon gaat op 3 juli van start.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws