Toptennisster Venus Williams ontsnapt aan vervolging voor dodelijk auto-ongeluk

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Toptennisster Venus Williams ontsnapt aan vervolging voor dodelijk auto-ongeluk

Venus Williams haalt opgelucht adem. De 37-jarige Amerikaanse tennisster ontsnapt aan gerechtelijke vervolging voor haar aandeel in een dodelijk auto-ongeval in het Amerikaanse Florida in juni van dit jaar.

De oudere zus van Serena, die afgelopen seizoen de finales van de Australian Open en Wimbledon verloor, hoeft dus niet te vrezen voor een straf. Dat hebben de ordediensten van Palm Beach Gardens beslist. Bij het accident raakte een man van 78, die in de passagiersstoel zat, levensgevaarlijk gewond. Twee weken later bezweek hij aan zijn verwondingen.

Klacht ingediend

Zijn echtgenote die aan het stuur zat en zodoende in botsing kwam met Venus Williams, liep geen ernstige verwondingen op. De familie van het slachtoffer ging wel over tot het indienen van een klacht tegen de Amerikaanse tennisster wegens nalatigheid. Intussen blijkt dat geen van beide partijen schuld treft.

Een derde voertuig blijkt verantwoordelijk voor het jammerlijke ongeval. De bewuste auto sneed Williams de pas af bij het oversteken van een baan met zes rijvakken. Het nummer vijf op de WTA-ranking liep daardoor vertraging op, terwijl het verkeerslicht aan de overzijde al opnieuw op groen was gesprongen. Vervolgens kwam het tot een onvermijdelijke botsing met het voertuig van het getroffen koppel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws