Serena Williams zonder setverlies naar achtste finale, Cibulkova en Wozniacki sneuvelen

Redactie
| 0 reacties
Serena Williams zonder setverlies naar achtste finale, Cibulkova en Wozniacki sneuvelen
Foto: © photonews

Serena Williams heeft zich met sprekend gemak geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open. De zesvoudige winnares van het eerste grandslamtoernooi van het jaar heeft in deze editie nog geen set verloren.

Serena Williams (WTA 2) rekende in haar derde ronde in twee sets (6-1 en 6-3) af met haar landgenote Nicole Gibbs (WTA 92). De 35-jarige Williams, zesvoudig winnares op de Australian Open, moest dit jaar in Melbourne nog geen enkele set prijsgeven. Bij de laatste zestien wacht de Tsjechische Barbora Strycova (WTA 16).

Voor de Slovaakse Dominika Cibulkova is het toernooi afgelopen. De nummer zes van de wereld in het vrouwentennis ging er zaterdag in de derde ronde in drie sets (6-2, 6-7 (3/7) en 6-3) uit tegen de Russin Ekaterina Makarova (WTA 34). De verliezende finaliste van 2014 was na haar zege op de Masters in Singapore een van de outsiders voor toernooiwinst in Melbourne.

De 28-jarige Makarova speelt tegen de Britse Johanna Konta (WTA 9) voor een stek in de kwartfinales. Konta klopte in de eerste ronde nog Kirsten Flipkens en kegelde in de derde ronde de Deense Caroline Wozniacki (WTA 20) uit het toernooi. De voormalige nummer één van de wereld verloor in twee korte sets (6-3 en 6-1) van Konta.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws