Laatste match van Andy Murray ooit? Ex-nummer 1 gaat na fenomenale comeback toch onderuit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Laatste match van Andy Murray ooit? Ex-nummer 1 gaat na fenomenale comeback toch onderuit
Foto: © photonews

Heeft Andy Murray op de Australian Open zijn laatste match ooit gespeeld? De Schotse tennisser verloor in de eerste ronde in Melbourne, maar deed dat wel door in zijn gekende stijl te blijven knokken.

Andy Murray vloog er meteen uit op de Australian Open, maar niet zonder het publiek een spectaculair duel te gunnen. Het zag er wel heel erg benard uit toen de 31-jarige ex-winnaar van Wimbledon twee sets (6-4, 6-4) in het krijt stond, maar daarna achtte Murray de tijd rijp voor een straffe comeback. 

De derde en vierde set draaiden uit op een tiebreak en daarin trok Murray telkens aan het langste eind. Er kwam een beslissende vijfde set, maar daarin boog de Schot toch het hoofd. 

Afscheid?

Murray zei vrijdag op een persconferentie dat hij het dit seizoen voor bekeken houdt. Wanneer dat zou zijn, was nog een vraagteken. Maar Murray droomde wel van een afscheid op 'zijn' Wimbledon. Of komt dat afscheid er toch vroeger?

"Als dit mijn laatste match ooit was, dan was het een toch een geweldige manier om mijn carrière af te sluiten. Dit was ongelofelijk", aldus Murray, die een staande ovatie van het publiek kreeg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws