Tennis

Honderdste titel nog even uitgesteld: Federer sneuvelt tegen toekomstige nummer één in spannende topmatch

Honderdste titel nog even uitgesteld: Federer sneuvelt tegen toekomstige nummer één in spannende topmatch

En of de tennisfans waar voor hun geld kregen vandaag in Parijs. In de halve finales konden ze kijken naar een absolute kraker: Djokovic nam het op tegen Federer. Beide wereldtoppers stelden niet teleur en legden mekaar drie sets lang het vuur aan de schenen. Djokovic haalde het nipt.

De topspelers demonstreerden hun sterke opslag in Parijs. In heel de wedstrijd viel er slechts één break te noteren. Daarvoor moesten de fans wachten tot set twee, wat uiteraard betekende dat een tiebreak besliste in de eerste set. Djokovic redde een setbal om vervolgens zelf bij zijn eerste kans toe te slaan.

ENIGE BREAK REDT FEDERER NIET

Beide heren bleven 'on serve' tot 5-6 in de tweede set. Het was dus Federer die de enige break forceerde, wat achteraf niet genoeg bleek voor de overwinning. Het was wel knap dat hij op de service van Djokovic ineens vier punten op rij scoorde.

Een tweede tiebreak moest de winnaar van de wedstrijd aanduiden. Opnieuw was Djokovic net iets scherper in de breaker. De Serviër triomfeerde met 7-6 (8/6), 5-7 en 7-6 (7/3). In de finale neemt Nole het op tegen Khachanov. Federer moet nog even wachten op zijn honderdste toernooizege.

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws