Joris De Loore ziet positief punt in nederlaag: "We hebben dit nodig"

Joris De Loore ziet positief punt in nederlaag: "We hebben dit nodig"

De nederlaag van Joris De Loore en Ruben Bemelmans in het dubbelspel was jammer, want er zat echt wel iets in tegen Demoliner en Gonzalez. De Loore tilde er al bij al niet te zwaar aan. Hij was blij dat hij nog eens samen kon spelen met Bemelmans, zodat ze als dubbelduo progressie kunnen maken.

De twee Belgen kregen een wildcard om op de European Open aan te treden. Het was de eerste keer dat ze als duo in actie kwamen sinds hun match in de Davis Cup. "We zijn enorm blij dat we deze kans gekregen hebben. Sowieso is dit goed voor ons als team. Het is duidelijk dat we iets te weinig samen spelen om standaardpatronen te creëren", oordeelde De Loore.

KLEINE KANSEN

Als je het dan tegen een team opneemt dat wel die patronen heeft, is het niet echt een gelijke strijd. "Ik vond ons niet agressief genoeg. Zij zijn dubbelaars die wel al die ervaring samen hebben. Het lag dicht bijeen. Jammer van die kleine kansen die we misten."

Het was wel opvallend dat De Loore en zijn dubbelpartner in de tweede set een stuk sterker voor de dag kwamen. "We hebben in die set veel beter geserveerd. De match wordt dan ook iets gemakkelijker als je aan een hoger percentage serveert. De returns moeten natuurlijk ook wel goed zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws