Coach wil Elise Mertens nog meer zien investeren in haar carrière

Coach wil Elise Mertens nog meer zien investeren in haar carrière
Foto: © photonews

De eerste twee opdrachten zijn tot een goed einde gebracht, maar vandaag begint Elise Mertens aan het echte werk met een derderondepartij tegen de Tsjechische Strycova. Sowieso richt Mertens' nieuwe coach Dieter Kindlmann de blik op de lange termijn en hij heeft wel enkele suggesties.

Voorlopig verloopt de samenwerking tussen de twee nog op proef. Vooraleer definitief 'ja' te zeggen, wil Kindlmann nog een paar voorwaarden ingevuld zien. "Dit is geen onemanshow. Ik heb geen kinesist bijvoorbeeld. Het is niet mijn doel om haar binnen de twee maanden in de top tien te krijgen, wel om haar gezond te houden en de volgende tien jaar in de top tien te stallen. Ik heb dan ook voorgesteld dat ze investeert in haar carrière", geeft de Duitser aan in HLN.

Kindlmann dringt aan op een uitgebreidere omkadering. Dat is ook een financiële investering. "Ik denk dat ik weet wat ik doe en ik kan dit niet alleen. Als je één ronde wint op een grandslamtoernooi, dan heb je je kinesist al betaald voor een heel jaar! We hebben geen sparringpartner nodig en de conditietrainer moet ook nog niet de hele tijd erbij zijn, maar ze moet wel investeren in de toekomst."

GENIETEN

Over haar huidige ranking is hij wel al dik tevreden. "Wat mij betreft staat ze zelfs een beetje boven haar waarde geklasseerd. Omdat er nog zoveel zaken zijn die ze kan verbeteren. Dat maakt me optimistisch. Daar kan je aan werken. Zo moet ze bijvoorbeeld aan kracht winnen in haar bovenlichaam. Elise moet meer in haar kwaliteiten geloven en dat ook tonen. Een goede balans vinden tussen leven en carrière. Nu denkt ze 24 uur per dag aan tennis. Geniet ook een beetje van het leven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws