Goffin tankt vertrouwen tegen man in vorm: "Ik had die rustperiode echt nodig"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Goffin tankt vertrouwen tegen man in vorm: "Ik had die rustperiode echt nodig"
Foto: © photonews

David Goffin heeft een moeilijke periode achter de rug, maar tegen de Griek Stefanos Tsitsipas stond de Luikenaar er opnieuw. De Belgische nummer één klopte de man in vorm. Ideale timing met het oog op de US Open.

Tsitsipas legde vorige week in Toronto nog toppers als Anderson, Djokovic en Thiem over de knie. Maar de jonge Griek botste op Goffin in de eerste ronde in Cincinnati. "Ik had enkele dagen om mij voor te bereiden", citeert Belga onze landgenoot. "Voor hem lag dat wat moeilijker aangezien hij net het toernooi van zijn leven had gespeeld en twee dagen later alweer tegenover mij stond."

Hoogtes en laagtes

"Ik heb hard getraind en dit was de match die ik nodig had voor mijn vertrouwen", aldus Goffin, die er een moeilijke zomer heeft opzitten met onder meer een erg vroege uitschakeling op Wimbledon. "Ik kende de voorbije maanden hoogtes en laagtes. Na Wimbledon laste ik een rustperiode in. Ik had dat echt nodig om mij opnieuw te lanceren, weer spelvreugde te vinden en op zoek te gaan naar mijn beste tennis."

"Ik weet dat als ik met plezier op de baan sta, ik creatiever ben en agressiever kan spelen. Het was een goeie match en ik hoop dat ik gelanceerd ben in het toernooi", besluit de nummer 11 van de wereld. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws