Nummer één van de wereld op weg naar volgende titel

Nummer één van de wereld op weg naar volgende titel

Ze begon het jaar met een knaller door het toernooi van Shenzhen te winnen en triomfeerde later op haar geliefkoosde Roland Garros. Ook op de Rogers Cup in Montreal lijkt er geen maat te staan op Simona Halep. In de halve finales nam ze vlot de maat van Ashleigh Barty.

Halep ging meteen door de opslag van Barty, die eerder nog Alison Van Uytvanck had uitgeschakeld, en had zo snel een 2-0-voorsprong te pakken. De Australische hield de volgende vijf spelletjes er nog wel de spanning in, onder meer door bij 4-1 terug te breaken. Uiteindelijk kon Halep met een blanco spel de set toch in stijl binnenhalen.

De Roemeense had de smaak nu helemaal te pakken en ging door op haar elan. In haar tweede opslagspel in de tweede set werkte ze zelfs vier breakballen weg om alsnog op 4-0 te komen. Nog eventjes doorzetten en de kwalificatie was binnen voor 's werelds beste speelster: 6-4 en 6-1. Enkel Svitolina of Stephens kan de derde toernooizege van het jaar voor Halep nog in de weg staan.

Bekijk hieronder enkele hoogtepunten uit de halve finale. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws