Novak Djokovic rekent af met moeilijke periode door een vierde keer Wimbledon te winnen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Novak Djokovic rekent af met moeilijke periode door een vierde keer Wimbledon te winnen
Foto: © photonews

Novak Djokovic heeft een punt gezet achter een moeilijke periode in zijn tenniscarrière. De voormalige nummer één van de wereld klopte in de finale van Wimbledon de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson en is zo voor de vierde keer de beste op het heilige gras in Londen.

Novak Djokovic kon met een vierde eindzege op Wimbledon komaf maken met een rotjaar in 2017. Dan moest 'Nole' wel voorbij de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson, die na een marathonpartij dat andere opslagkanon John Isner had uitgeschakeld. Maar Anderson leek in de openingsset vooral onder de indruk van de omstandigheden. Djokovic ging twee keer door de service en won gemakkelijk de eerst set, 6-2. 

In de tweede set ging Djokovic alweer snel door de opslag van de Zuid-Afrikaanse reus. Het werd opnieuw een gemakkelijke setwinst voor de Serviër, 6-2.

Tiebreak

In set drie krikte Anderson zijn niveau op en hield hij gelijke tred met Djokovic. Bij 6-5 in het voordeel van de Zuid-Afrikaan kreeg hij drie setballen op de opslag van de ex-nummer één, maar Anderson benutte ze niet. Het werd een tiebreak en daarin liep de Serviër snel 5-2 uit. Bij 6-2 kreeg Djokovic 4 matchballen, de 2e was de goede, 7-6 (7/3). 

Voor Djokovic is het zijn vierde eindzege in Londen, zijn 13e grandslam al in totaal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws