Tennis

Na exit van nummer twee van de wereld is slagveld compleet bij de dames

Na exit van nummer twee van de wereld is slagveld compleet bij de dames

Het grandslamtoernooi van Wimbledon is pas enkele dagen ver en het lijstje kandidaat-winnaressen is al meer dan gehalveerd. De nummer twee van de wereld, Caroline Wozniacki, is het zoveelste reekshoofd dat de tweede ronde niet overleeft.

Met de ervaren Russin Makarova kreeg Woznacki een verraderlijke tegenstandster tegenover zich, maar wel eentje wie de winnares van Eastbourne toch opzij moet kunnen zetten. Niets bleek minder waar, want in geen tijd liep Makarova 5-1 uit. Wozniacki werkte wel één break weg, maar kwam te laat om het in de eerste set nog helemaal recht te trekken.

KNOTSGEK VERLOOP

De comeback leek in elk geval wel ingezet. In de tweede set won de Deense vijf spelletjes op rij. Beide speelsters behielden nadien hun opslag en zo moest een derde set voor de beslissing zorgen. Die kende een knotsgek verloop.

Plots stond Makarova er weer helemaal. Ze kwam net als in de eerste set 5-1 voor, maar deze keer dichtte Wozniacki de kloof wel helemaal. Vervolgens forceerde Makarova toch de beslissende break. De Russische haalde het met 6-4, 1-6 en 7-5.

UNIEKE KANS VOOR BELGISCHE SPEELSTERS?

Naast Wozniacki zijn er al heel wat andere toppers naar huis. Ook Stephens, Garcia, Svitolina, Kvitova en Sharapova werden allemaal vroegtijdig uitgeschakeld. Wie weet is dit dan ook een unieke kans voor Serena Williams om er nog een grandslamzege bij te doen of voor één van de Belgische speelsters om heel ver te geraken op een grandslamtoernooi.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.