Rode Duivels brengen ook op Wimbledon wat teweeg: "Ik juichte harder dan bij mijn matchpunt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Rode Duivels brengen ook op Wimbledon wat teweeg: "Ik juichte harder dan bij mijn matchpunt"
Foto: © photonews

Na twee sets zag het er erg goed uit voor Ruben Bemelmans in zijn openingsmatch op Wimbledon, maar toch kwam Steve Johnson nog in de match en moest een vijfde set voor de beslissing zorgen. Al was Bemelmans achteraf vooral ook 'content' dat... de Rode Duivels wonnen.

"De 0-7 in de tiebreak van de vierde set was wel een klap", vertelde Bemelmans na afloop bij Sporza. "Maar ik ben positief gebleven en in de vijfde set was ik de beste speler. Ik was aan het koken toen hij gelijkkwam, maar ik ben even naar het toilet geweest en heb mezelf opgepept. Ik vond de juiste tactiek opnieuw en kon het afmaken. Ik ben heel tevreden met deze overwinning."

België-Japan

Na zijn match kon Bemelmans nog een stukje van de Rode Duivels hun match tegen Japan meepikken. "Ik zag het doelpunt van Nacer Chadli toen ik aan het uitfietsen was. Ik juichte harder dan bij mijn matchpunt. Ik was meer opgelucht na mijn overwinning en was wat ingetogen omdat ik wil dat het nog niet eindigt", zei hij. 

In de tweede ronde wacht voor Bemelmans opslagkanon John Isner, het 9e reekshoofd. "Isner is heel groot en moet het van zijn service hebben. Ik moet proberen in de rally te komen en de druk hooghouden. Voor grote mannen is het niet gemakkelijk spelen op gras", besluit onze landgenoot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws