Ex-nummer één: "Met het niveau van eind 2017 kan David Goffin een grandslam winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Ex-nummer één: "Met het niveau van eind 2017 kan David Goffin een grandslam winnen"
Foto: © photonews

David Goffin kampeert al een tijdje in de top tien van het mannentennis, maar een uitschieter op een grandslamtoernooi ontbreekt vooralsnog. Volgens ex-nummer één Mats Wilander is het mogelijk om zelfs een grandslam te winnen.

Maar dan zal Goffin wel zijn niveau van op de Masters van 2017 moeten halen. "Ik ga akkoord met de vaststelling dat eind 2017 wellicht niemand ter wereld beter tenniste dan David", zegt Wilander in Het Nieuwsblad. "Zijn prestaties op de Masters waren verbluffend en in de Davis Cup-finale tegen Frankrijk was hij warempel nog beter. Daar heeft hij me overtuigd."

"Wie dat niveau haalt, kan een grand slam winnen. Dat hij in 2018 geen stap vooruitgezet heeft? Ja maar, die blessure aan het oog heeft hem afgeremd. Bovendien: met zijn manier van spelen put hij zichzelf uit. Hij moet zoveel rennen en zo hard werken voor elk punt. Naarmate de wedstrijden mekaar opvolgen, geraakt hij vermoeid. Na een maand of drie wreekt zich dat."

'Fan van Goffin'

"En hij moet net honderd procent scherp en fris staan om zijn tennis optimaal te laten renderen. Ik denk dat de inzinking van Novak Djokivic van de voorbije twee jaar gelijkaardige oorzaken heeft. Maar ik blijf een fan van Goffin."

De Luikenaar neemt steeds betere beslissingen op de baan. "David neemt tactisch steeds betere beslissingen. Hij kan als weinig anderen op alle ondergronden schitteren. En een grand slam - twee weken, zeven matchen - kan hij fysiek wel aan", besluît Wilander. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws