Officieuze wereldkampioene stuurt signaal naar concurrentes voor Wimbledon

Officieuze wereldkampioene stuurt signaal naar concurrentes voor Wimbledon

Ook op Wimbledon gaat het straks weer een open strijd worden bij de dames. Iemand die zich als kandidaat-winnares gemeld heeft, is Caroline Wozniacki. De Deense schreef het toernooi van Eastbourne op haar naam door in de finale Aryna Sabalenka te kloppen met 7-5 en 7-6 (7/5).

Wozniacki won eind 2017 al de Masters, oftwel het officieuze wereldkampioenschap. Dit jaar zette ze ook de Australian Open op haar palmares. Wozniacki was in Eastbourne dan ook de favoriete in de finale tegen Sabalenka (WTA-45), die weliswaar één van de rijzende sterren is in het damestennis.

SPANNENDE FINALE

De toeschouwers kregen waar voor hun geld, want het was een spannende finale. Wozniacki kwam 2-4 en 3-5 achter, maar won nadien vier spelletjes op rij om de eerste set in de wacht te slepen. Ook in de tweede set liep Sabalenka aanvankelijk uit. Bij een 1-3-stand brak Wozniacki echter meteen terug. Er kwam een tiebreak aan te pas en daarin benutte de Deense haar eerste matchbal.

Bekijk hieronder de hoogtepunten uit de wedstrijd. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws