In januari nog in de derde ronde op de Australian Open, maar Argentijn wordt tot 2021 geschorst na matchfixing

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
In januari nog in de derde ronde op de Australian Open, maar Argentijn wordt tot 2021 geschorst na matchfixing

Matchfixing is een fenomeen dat de laatste jaren steeds vaker voorkomt in de tenniswereld. De Tennis Integrity United (TIU) is daarom ook niet mals voor spelers of speelsters die betrokken zijn. Dat heeft Nicolas Kicker aan den lijve ondervonden.

De Argentijnse speler, momenteel nummer 100 op de ATP-ranking, krijgt van de TIU een schorsing van zes jaar opgelegd, waarvan drie met uitstel. Kicker was in 2015 betrokken bij het vervalsen van twee wedstrijden op het Challenger-circuit. 

In het Italiaanse Padova verkocht hij zijn match tegen de Zuid-Koreaan Duckhee Lee, waarna hij in twee korte sets verloor. Nauwelijks twee maanden later gebeurde hetzelfde in het Colombiaanse Barranquilla. Ook daar ging Kicker in de eerste ronde onderuit, deze keer na een driesetter tegen de Ecuadoraan Giovanni Lapentti.

Tot 2021 geschorst

Eind mei bekende de 25-jarige Argentijn dat hij deze wedstrijden vervalst had. Daarom zal hij tot 24 mei 2021 niet meer op een tenniscourt te zien zijn. In juni van vorig jaar bereikte Kicker de 78e plek op de ATP-ranking, zijn hoogste notering ooit. In januari speelde hij nog de derde ronde op de Australian Open. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws